Van plan naar ceremonie

Wat kun je verwachten van mijn dienstverlening?

1. Wil je mij als trouwambtenaar?

Helemaal geweldig! Wil je voor de wet trouwen? of toch liever ceremonieel? Of in het buitenland? Of op de boot?

2. Voor de wet of ceremonieel?

Voor een wettelijk huwelijk dien je een melding in van een voorgenomen huwelijk bij de gewenste gemeente. Daarna volgt de benoeming en beĆ«diging van mijzelf automatisch. Een ceremonieel huwelijk is veel makkelijker.. šŸ™‚

3. Het voorgesprek

We beginnen met een goed voorgesprek bij jullie ’s avonds aan de hand van een vragenlijst cq. een spel. Het voorgesprek gaat over praktische zaken, een persoonlijk gedeelte en natuurlijk over het officiĆ«le gedeelte. Ik neem het gesprek op met een dictafoon.

4. De voorbereiding

De antwoorden van het voorgesprek geven mij inspiratie voor de speech tijdens de ceremonie. De hoofdlijnen van de speech koppel ik met jullie terug.

5. Terugkoppeling

Ruim voor de dag van het huwelijk, neem ik nogmaals de details van de ceremonie met jullie door.

6. De dag!

Ik neem jullie aan de hand door de ceremonie.Ā  Het Ja-woord volgt, de ringen en de kus.. Daarna het ondertekenen van de trouwakte door het echtpaar en de getuigen.

In het slotwoord heb ik het dan over praktische zaken zodat jullie en de gasten goed worden overgedragen om het programma van jullie dag verder te vervolgen.